Virtual pencils ready: End of June is time for your final NFL exam

  •  

Did the Packers throw the most touchdown passes last season? (US Presswire)  
Did the Packers throw the most touchdown passes last season? (US Presswire)  

June is the end of the NFL calendar, so it's time to take your final exam on the 2011 season.

Think you remember how it all happened? Want to test your memory and maybe learn a thing or two?

Have some fun taking this 21-question, multiple-choice (guess?) quiz and let me know how you did.

The answer key is at the bottom, but that doesn't make it OK to cheat. You you have 10 minutes to finish.

Levels of competency
20-21 right: Hall of Fame
18-19 right: Pro Bowl
16-17 right: All conference
14-15 right: Honorable mention
12-13 right: Taking a pay cut
10 or fewer: You just got cut

1: Which quarterback threw the most touchdowns in a single game last season?
A. Drew Brees
B. Matt Flynn
C. Matt Stafford
D. Tom Brady

2: Who is the only quarterback to throw for more than 360 yards in a game and not throw a TD in that game?
A. Eli Manning
B. Philip Rivers
C. Joe Flacco
D. Tony Romo

3: Which two quarterbacks had 500-yard-plus passing games?
A. Brady and Flynn
B. Stafford and Newton
C. Brees and Eli Manning
D. Brady and Stafford

4: Which quarterback had the most 400-yard-plus passing games?
A. Eli Manning
B. Matt Stafford
C. Drew Brees
D. Tom Brady

5: Which running back had the most rushing touchdowns?
A. Maurice Jones-Drew
B. Ray Rice
C. LeSean McCoy
D. Adrian Peterson

6: Which of these running backs did NOT rush for 1,000 yards?
A. Beanie Wells
B. Shonn Greene
C. Matt Forte
D. Cedric Benson

7: Which rookie had the most sacks?
A. Von Miller
B. Jabeel Sheard
C. Aldon Smith
D. Ryan Kerrigan

8: Which running back had the single best day rushing the ball?
A. DeMarco Murray
B. Ray Rice
C. Matt Forte
D. Arian Foster

9: Which safety led all safeties in interceptions?
A. Dashon Goldson
B. Kam Chancellor
C. Eric Weddle
D. Ed Reed

10: Which Offensive tackle was called the most for holding?
A. Jared Veldheer
B. Eric Winston
C. Doug Free
D. Ryan Clady

11: Which offensive team had the most dropped passes?
A. Lions
B. Browns
C. Rams
D. Eagles

12: Which team attempted the most passes for the season?
A. Saints
B. Patriots
C. Lions
D. Giants

13: Which offense gave up the most sacks?
A. Cardinals
B. Dolphins
C. Rams
D. Seahawks

14: Which team threw the most touchdown passes in 2011?
A. Saints
B. Packers
C. Patriots
D. Lions

15: Which player lost the most fumbles in the NFL last year?
A. Mark Sanchez
B. Tim Tebow
C. Sam Bradford
D. Blaine Gabbert

16: Which team had the fewest red zone touchdowns scored of this group?
A. 49ers
B. Raiders
C. Browns
D. Bears

17: Which defense gave up the most points in the NFL?
A. Buccaners
B. Bills
C. Vikings
D. Panthers

18: Which team gave up the fewest points in the NFL?
A. 49ers
B. Steelers
C. Ravens
D. Texans

19: Which defense gave up the fewest passing touchdowns?
A. Jets
B. Ravens
C. Browns
D. Seahawks

20: Which team tied the Vikings for the most sacks by a defense?
A. Texans
B. Giants
C. Ravens
D. Eagles

21: Which defense gave up the fewest rushing yards per game with 77?
A. Bears
B. 49ers
C. Ravens
D. Steelers

Answer key: 1-B, 2-B, 3-D, 4-A, 5-C, 6-C, 7-C, 8-A, 9-C, 10-D, 11-B, 12-C, 13-C, 14-B, 15-A, 16-A, 17-A, 18-B, 19-B, 20-D, 21-B


Pat Kirwan has been around the league since 1972, serving in a variety of roles. He was a scout for the Cardinals and Buccaneers, a coach for the Jets as well as the team's Director of Player Administration where he negotiated contracts and managed the team's salary cap. He is the author of Take Your Eye Off the Ball: How to Watch Football by Knowing Where to Look, and the host of Sirius NFL Radio's Moving the Chains.
  •  
 
 

Biggest Stories

CBSSports Facebook Google Plus
COMMENTS
Conversation powered by Livefyre
 

Latest

Most Popular

CBSSports.com Shop

Seattle Seahawks Training Camp Legend Performance T-Shirt

NFL Training Camp Gear
Get your favorite team
Shop Now